141. evankeliumijuhlaa vietetään 16.-18.8.2024 teemalla "Toivo on. On tulevaisuus.".

Hämeenlinnan evankeliumijuhla järjestetään Hämeenlinnan Luther-talolla ja sen ympäristössä (Lukiokatu 1.). Evankeliumijuhlassa kaikuu ilosanoma siitä, että Jeesus on kuolemallaan ja ylösnousemisellaan sovittanut kaikkien synnit. Evankeliumijuhlaan on vapaa pääsy.

Ohjelma alkaa perjantaina paneelilla, jossa kysytään: "Mitä saa sanoa?" Pirkko Säilän johtamassa paneelissa ovat  tutkimusjohtaja Juha Ahvio, toimittaja Ivan Puopolo ja kansanedustaja Päivi Räsänen. Päivät jatkuvat raamattuopetuksilla, seuroilla ja Siionin kanteleen yhteislauluilla. Lauantaina aikuisten ohjelman aikana on lapsille omaa ohjelmaa ja koko perheen yhteinen riemumessu sekä nuortenilta. Joka päivä on mahdollisuus kokoontua yhteiseen ehtoollispöytään.

Tämän vuoden evankeliumijuhlan teema on "On tulevaisuus. On toivo." . Elämä on muuttunut epävarmaksi. Juuri saimme toipua pandemiasta, mutta nyt sota riehuu Ukrainassa ja Israelissa. Henkilökohtaisessa elämässä on sairautta, toimeentulon haasteita ja monia vaikeuksia.  Tulevaisuudenusko on monilla koetuksella.

Tämän kaiken keskellä Jumala itse vakuuttaa: "Minä annan teille tulevaisuuden ja toivon." (Jer. 29:11). Jumala tahtoo olla kanssamme. Hän lähetti Jeesuksen Vapahtajaksemme. Jeesus tietää ja tuntee ihmisen elämän. Ylösnousseena Vapahtajana Hän rukoilee puolestamme. Hän itse lupaa: "Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti." (Matt. 28:20)

Jeesus tahtoo kohdata sinut. Hän haluaa olla sinun henkilökohtainen Vapahtajasi. Hän tahtoo antaa kaikki sinun syntisi anteeksi. Jeesus tahtoo sanoa sinullekin: "Kaikki sinun syntisi on annettu anteeksi." (Luuk. 7:48) Hän lähettää sinut armahdettuna elämän haasteisiin. "Mene, äläkä enää tee syntiä." (Joh. 8:11)

Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys on herätysliikejärjestö ja Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lähetysjärjestö. Sley rakentaa kirkkoa kotimaassa vahvan raamattukoulutuksen, kasvatustyön ja messuyhteisöjen verkoston avulla.

Sley tekee kirkon lähetystyötä kymmenessä maassa kolmella mantereella erityisesti siellä, missä kristittyjä on vähän. Järjestö kouluttaa yhteistyökirkkojen työntekijöitä, sekä vie diakonista apua hädässä oleville.

Hämeenlinnan evankeliumijuhlia on vietetty yhtäjaksoisesti jo 141 vuotta. Edes sota- ja pandemia-aikoina juhlaperinne ei ole päässyt katkeamaan. Tule mukaan Hämeenlinnan juhlille Luther-talolle (Lukiokatu 1.) ja sen viehättävään pihapiiriin Vanajaveden rannalle.

Lisätiedot: Pentti Marttila, Hämeenlinnan Luther-talon pastori, 045 635 0934, pentti.marttila@sley.fi

 

 

 


Image

HÄMEENLINNAN 141. EVANKELIUMIJUHLA 16.-18.8.2024

Hämeenlinnan Luther-talo ympäristöineen, Lukiokatu 1.

Toivo on. On tulevaisuus.

Perjantai 16.8.

18.00 Paneeli: Mitä saa sanoa?

Sananvapauden tulevaisuus Suomessa

Panelistit: TT, tutkimusjohtaja Juha Ahvio, toimittaja Ivan Puopolo, kansanedustaja Päivi Räsänen. Juonto Pirkko Säilä. Kanttorina Jutta Griffiths.

20.30 Iltaehtoollinen

Pentti Marttila, lähetystyöntekijä Kirsi Vimparin haastattelu, kanttorina Jutta Griffiths.

Lauantai 17.8.

9.00 Liikkuen evankeliumia eteenpäin

Luther-talon viereisessä puistossa liikuntatapahtuma (kävely, juoksu), jolla kerätään varoja hengelliseen työhön. Ilmoittautuminen: Pentti Marttila. Tässä alla on tarkemmat ohjeet.

10.30 Siionin kannel- lauluseurat

Director musices Kullervo Puumala,  Erik. lääkäri, Sleyn hallituksen pj. Sari Mäkimattila, juonto Pirkko Säilä.

12.00 Lounas      (keittoruokailu Luther-talon pihalla)

13.00 Elävä Jumala - kansan kestävä tuki ja turva raamattutunti 

KRS:n kouluttaja, hävittäjälentäjä evp. Olli Seppänen

14.00 Kyselyhetki, Olli Seppänen ja Pirkko Säilä

14.30  Kahvitauko, Etelä- Hämeen piirin vuosikokous

15.00  Kristittynä tässä ajassa

Musiikki Sirpa Läspä, säestys Sirpa Klapuri, yhteislaulua, raamattuopetus: Raamattukoulutuksen koordinaattori Antti Koskenniemi, juonto Pentti Marttila

17.00 Riemumessu, aluepastori Lasse Räty, nuorisotyön johtaja Juha Heinonen ja Rainrops-yhtye

19.00 Et ole yksin - nuorten konsertti, Rainrops ja raamattuopetus Juha Heinonen

EO- jatkot opiskelijoille ja nuorille aikuisille, Tampereen EO:n väki, Esteri Saarenpää ja Pentti Marttila

Sunnuntai 18.8.

10.00 Messu Hämeenlinnan kirkossa

Saarna kotimaantyön johtaja Juhana Tarvainen, liturgi seurakuntapastori Mika Juppala, musiikki Jutta Griffiths ja Sirpa Läspä, kirkkoväärti Terhi Sortila, pyhäkoulu Ruut Silvo (Pyhäkoulu pidetään Luther-talolla.)

12.00 Lounas      (keittoruokailu Luther-talon pihalla)

13.00 Evankeliumijuhla

Seurakuntapastori Mika Juppala, toiminnanjohtaja (emeritus) Reijo Arkkila ja nuorisotyön ohjaaja Sirpa Klapuri. Musiikki Jutta Griffiths, juonto Pirkko Säilä ja Pentti Marttila.

Luther-talon kahvio ja SLEY-median kirjamyynti Teemu Haatajan johdolla palvelevat koko päivien ajan.

LAPSET JA KOULULAISET                   

Lauantai 17.8.

10.30 -16.45 Lastenohjelma pienille lapsille ja koululaisille Luther-talolla

Saija Simanainen ja tiimi

Sunnuntai 18.8.                        

Pyhäkoulu messun aikana Luther-talolla, Ruut Silvo

Tervetuloa!

Lisätietoa Liikkuen evankeliumia eteenpäin- liikuntatapahtumasta

Lauantai 17.8. 9.00

Luther-talon viereisessä puistossa liikuntatapahtuma (kävely, juoksu), jolla kerätään varoja hengelliseen työhön. Ilmoittautuminen: Pentti Marttila. pentti.marttila@sley.fi 045 6350 934. Paikalle voi tulla myös ilman ennakkoilmoittautumista. Pukuhuoneet ja suihkutilat ovat Luther-talon taloyhtiön yläkerrassa. Pukutilat (miehet B-rappu ja naiset C-rappu) aukeavat klo 8.00.

Tärkeää tietoa tapahtumasta

 • Tapahtumassa liikutaan (kävely, juoksu) Luther-talon viereisessä rantapuistossa kiertäen noin 700 metrin rataa 45 minuuttia.
 • Jokainen osallistuja kerää itselleen tukijoita / sponsoreita, jotka maksavat osallistujan valitsemaan kohteeseen ja hengelliseen työhön x euroa / kierros.
 • Tapahtuman osallistuja valitsee itse hengellisen työn kohteen, johon kerää varoja. Kohde voi olla esim. Hämeenlinnan Luther-talon hengellinen työ tai Sleyn lähetystyö Japanissa.
 • Ennen liikuntatapahtumaa osallistuja etsii itselleen tukijoita.
 • Tukija voi olla kuka tahansa yksityishenkilö tai esim. yritys.
 • Tukija lupaa lahjoittaa tietyn summan jokaisesta kierretystä kierroksesta, jonka osallistuja kiertää (kävelee / juoksee) liikuntatapahtumassa.
 • Tapahtuman jälkeen tapahtumaan osallistunut kertoo kiertäneensä kierrokset.
 • Tukija tekee lupaamansa lahjoituksen toteutuneiden kierrosmäärien perusteella. (Esim. 2 euroa / kierros).
 • Lahjoitus annetaan osallistujalle, joka tilittää lahjoituksen siihen kohteeseen, johon hän on kerännyt varoja.
 • Ilman rukousta ja taloudellista tukea, hengellinen työ ei ole mahdollista.
 • Tue tapahtumaan osallistuvaa!
Johannes Häkämies

Hämeenlinnan Luther-talon pastori

Pentti Marttila
pentti.marttila@sley.fi